Kiválasztottuk a legjellemzőbb nemzeti ételünket egy közös könyv számára és megosztottuk a receptjét a barátainkkal. Természetesen a gulyáslevesre esett a választásunk.
A recept:
Hozzávalók:- 50 dkg marhalábszár vagy -comb
- 2 fej vöröshagyma
- 3 ek disznózsír
- 2 ek pirospaprika (édes nemes)
- só
- 2 kávéskanál kömény (őrölt )
- 0,5 l vörösbor (pl. kékfrankos)
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 db paradicsom
- 2 db zöldpaprika
- 50 dkg burgonya
- 1 csomó leveszöldség (sárga- és fehérrépa, zellerzöld)
- A húst megtisztítjuk, majd kis kockákra vágjuk. A hagymát megpucoljuk, apróra vágjuk, majd a felforrósított zsiradékon lassú tűzön megfonnyasszuk.
- Hozzáadjuk a húst, és lassú tűzön kevergetve addig pároljuk, míg ki nem fehéredik. Lehúzzuk a tűzről, hozzákeverjük a pirospaprikát, némi sót és a köménymagot, majd felöntjük a borral és legalább ugyanennyi vízzel. Hozzáadjuk a 2 gerezd megtisztított fokhagymát, a félbevágott paradicsomokat és a kicsumázott paprikákat és majdnem puhára főzzük a húst.
- Mikor már majdnem kész (kb. 1,5 óra múlva), a leveshez adjuk a megtisztított, apróra kockázott sárga- és a fehérrépát, valamint a zellerzöldet és 10 percig főzzük. Beletesszük a felkockázott burgonyát is, és további 10 percig főzzük. Apróra vágott petrezselyemzölddel és friss fehér kenyérrel tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése