2019. április 15., hétfő

Nemzeti ételek




Kiválasztottuk a legjellemzőbb nemzeti ételünket egy közös könyv számára és megosztottuk a receptjét a barátainkkal. Természetesen a gulyáslevesre esett a választásunk.

A recept:

Hozzávalók:
  • 50 dkg marhalábszár vagy -comb
  • 2 fej vöröshagyma
  • 3 ek disznózsír
  • 2 ek pirospaprika (édes nemes)
  • 2 kávéskanál kömény (őrölt )
  • 0,5 l vörösbor (pl. kékfrankos)
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 db paradicsom
  • 2 db zöldpaprika
  • 50 dkg burgonya
  • 1 csomó leveszöldség (sárga- és fehérrépa, zellerzöld)
  1. A húst megtisztítjuk, majd kis kockákra vágjuk. A hagymát megpucoljuk, apróra vágjuk, majd a felforrósított zsiradékon lassú tűzön megfonnyasszuk.
  2. Hozzáadjuk a húst, és lassú tűzön kevergetve addig pároljuk, míg ki nem fehéredik. Lehúzzuk a tűzről, hozzákeverjük a pirospaprikát, némi sót és a köménymagot, majd felöntjük a borral és legalább ugyanennyi vízzel. Hozzáadjuk a 2 gerezd megtisztított fokhagymát, a félbevágott paradicsomokat és a kicsumázott paprikákat és majdnem puhára főzzük a húst.
  3. Mikor már majdnem kész (kb. 1,5 óra múlva), a leveshez adjuk a megtisztított, apróra kockázott sárga- és a fehérrépát, valamint a zellerzöldet és 10 percig főzzük. Beletesszük a felkockázott burgonyát is, és további 10 percig főzzük. Apróra vágott petrezselyemzölddel és friss fehér kenyérrel tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése